Долучитися до партії Підтримати фінансово
23.11.2020

? Ігор Смешко: Україна переповнена нелегальною зброєю, що є прямими наслідками війни

☑️Про нелегальну зброю, контроль з боку силовиків та легалізацію короткоствольної зброї в Україні Україна знаходиться в стані війни вже багато років і якщо у Міністерства оборони не буде власної воєнної контррозвідки, то театр бойових дій і військові формування, які знаходяться там, ніхто не проконтролює, а таким чином і можливість вивезення нелегальної зброї теж ніхто не проконтролює. Про це заявив Голова Політичної партії “Сила і Честь”, генерал-полковник, ексголова Служби безпеки України Ігор Смешко в прямому ефірі програми “Народ проти” на телеканалі “Україна 24” 12 листопада 2020 року.

“Служба безпеки, в якій знаходиться військова контррозвідка, – це інше відомство, яке не веде бойових дій”, а сьогодні “Україна переповнена нелегальною зброєю, що є прямими наслідками війни”, – зазначив політик. “Чому поліція ефективно не зачищає цю нелегальну зброю вже на території України — питання до законодавства, оскільки, по-перше, зараз поліція не має ефективних можливостей це робити, по-друге – це повинно бути під контролем найвищого керівництва держави”.

Ігор Смешко також зазначив, що поки “ми в Україні не готові до легалізації короткоствольної зброї”: “Не готові по рівню культури, по роботі правоохоронної системи і, в тому числі по контролю правоохоронної системи, яка знаходиться поза всяким контролем від законодавчої гілки влади – відсутні параметри цього контролю, культура контролю”.

Водночас Голова Політичної партії “Сила і Честь” Ігор Смешко нагадав: “Українці – це нація перших професійних воїнів в Європі 17-го століття і вільних фермерів, яких зброя захищала”.

На переконання політика, “легалізацію потрібно проводити поступово через військовослужбовців резерву, через створення територіального резерву, обліку, тренувань, на зразок Швейцарії, а після цього — змінювати культуру, законодавство і поступово іти до цього”.

Джерело? https://youtu.be/wq9aKw4BJjc